MĘDRZEC POTRAFI UCZYĆ SIĘ NAWET OD GŁUPCA. GŁUPIEC NIE UCZY SIĘ NIGDY
"Zapalcie swoje świece dobra i mądrości i zarażajcie innych tym, co jest najważniejsze."
Krzysztof K.
W "Asoka" jest dość dużo muzyki..ale czy to film muzyczny? Trudno mi stwierdzić.
"Deszczowa Piosenka" i "Jesus Christ Superstar" mi się kojarzą.
Wiele filmów Disney'a (głównie rysunkowych) - śpiewają tam ludzie z Broadway-u.
Jest jeszcze "This Is It" i "Buena Vista Social Club".
Jak sobie coś jeszcze przypomnę to dopiszę.
Nebogipfel napisał(a):
W "Asoka" jest dość dużo muzyki..ale czy to film muzyczny? Trudno mi stwierdzić.
"Deszczowa Piosenka" i "Jesus Christ Superstar" mi się kojarzą.
Wiele filmów Disney'a (głównie rysunkowych) - śpiewają tam ludzie z Broadway-u.
Jest jeszcze "This Is It" i "Buena Vista Social Club".
Jak sobie coś jeszcze przypomnę to dopiszę.
"Buena Vista..." to klasyka. Co to jest "This Is It"? Proszę o więcej informacji, nie spotkałem się z tym tytułem.
Wiedziałem, że mogłem coś przeoczyć!!! :okey:
Większość materiału filmowego została nakręcona w czerwcu 2009 roku w STAPLES Center w Los Angeles oraz w Forum w Inglewood podczas przygotowań Jacksona do "This Is It" - serii pięćdziesięciu koncertów, jakie Jackson planował zagrać w O2 Arena w Londynie. "This Is It" oferuje fanom Jacksona i wielbicielom muzyki na całym świecie rzadkie zakulisowe spojrzenie na wykonawcę, jego karierę i przygotowania do spektakularnego widowiska.
Nebogipfel napisał(a):
Większość materiału filmowego została nakręcona w czerwcu 2009 roku w STAPLES Center w Los Angeles oraz w Forum w Inglewood podczas przygotowań Jacksona do "This Is It" - serii pięćdziesięciu koncertów, jakie Jackson planował zagrać w O2 Arena w Londynie. "This Is It" oferuje fanom Jacksona i wielbicielom muzyki na całym świecie rzadkie zakulisowe spojrzenie na wykonawcę, jego karierę i przygotowania do spektakularnego widowiska.
Dzięki, kolego!:thx:
Mimo,że nie jestem wielkim wielbicielem muzyki Jacksona, to chętnie obejrzę.
Pozdrawiam
"The Wall"
Idąc na łatwiznę..
https://secure.wikimedia.org/wikipedia/ … muzycznych
Ostatnio edytowany przez Nebogipfel (2011-04-06 01:33:09)
Nebogipfel napisał(a):
"The Wall"
Idąc na łatwiznę..
https://secure.wikimedia.org/wikipedia/ … muzycznych
Stary, "The Wall" to jeden z najwspanialszych filmów. W sobotę jadę na Watersa, który wystawia to widowisko (ponoć) po raz ostatni w karierze.
Pozdrowienia dla fanów Pink Floyd i Watersa!!!
Jakoś niedawno ten film odkryłem, bardzo dobry!!!
Może nie powala tak, jak "Hair", "All that jazz", "Cabaret", ale dużo lepszy od "Chicago"
Perełka z lamusa- jak się topić to się topić.... ja cołusa wole w usa...mój kolega mnie oszczega...łała, baba, pabubibuda...
Łosiu melobrooksofil
Ostatnio edytowany przez Łosiu (2013-03-22 06:03:18)
"Dirty Dancing", "Narodziny gwiazdy", "Step UP", "Upiór w operze", "Moulin Rouge", "Chicago" wiele innych......
Z czystym sumieniem mogę polecić nową adaptację "Nędzników".
Co prawda można spotkać różne "krytyczne opinie", przykładowo "że za dużo śpiewają" (!) ale film jest naprawdę godny poświęconego czasu.
Ostatnio edytowany przez Abesnai (2013-06-08 18:08:26)
Moje typy na ponadczasowe filmidła- muzyczne to:
My Fair Lady
http://www.youtube.com/watch?v=B310DUZi … E912B01F6F
Fiddler on the Roof
http://www.youtube.com/watch?v=RBHZFYpQ6nc
i oczywiście
Przygody misia Kolargola
url -mojedzieciństwo- /url
z niezapomnianymi ariami Pana Kruka, Hektora i Kolargola
np. w "Ucieczce misia" odmrożonym ogonkiem Hektora....
Łosiu
Ostatnio edytowany przez Łosiu (2013-06-09 09:00:01)
A na film o Metallice ktoś idzie? To w sumie to "Metallica Through the Never" już za chwile.
polliter napisał(a):
Jakoś niedawno ten film odkryłem, bardzo dobry!!!
Może nie powala tak, jak "Hair", "All that jazz", "Cabaret", ale dużo lepszy od "Chicago"
jaki to był film?
Skazanego na bluesa wymienialiście?
A Street Dance 3D, całkiem sypatyczny albo Blask z zupełnie inną muzyką ?
Cholera, zniknął. Chodziło mi o film "Nine". Teraz powinno być widać.
Daniel Day-Lewis, Penelope Cruz, Nicole Kidman, Judy Dench, Kate Hudson i Sophia Loren
"Skazany..." jest świetny. Ten "Street Dance 3D"... nie trawię takich filmów, nie podobają mi się, bo nie ma czego oglądać poza wygibasami. Film bez scenariusza, robiony według kliszy z plastikowymi bohaterami. Błeee... nie dla mnie.
Klasyekim jest The Wall - nawet w szokle fragmenty oglądaliśmy
A wiesz, że nie koarzę Nine? Ale chętnie bym skojarzyła blizej!
Małrycy, Metallica w kinie podobno powala, szcególnie w Imaxie i to nie tylko fanów.
Najlepszy jako ostatnio widziałam to Metallica Through the Never. To historia ze spektakularnym koncertem zespołu w tle.
Świetny efekt w IMAXIE
http://www.youtube.com/watch?v=-lCYpM2PRYM
Mamma Mia - kocham nieprzytomnie!
Dla mnie to tylko ciekawostka. Posłuchać jak śpiewają Brosnan i Meryl Streep i umrzeć... ze śmiechu.