jakim jest wampiryzm pasuje tutaj czy do zdrowia? Temat nasunął mi się po powitaniu Luny mam z tym nickiem niemiłe skojarzenia :sorry: ale do rzeczy...
Wampiryzm psychiczny pożerający naszą energię czy sangwiniczny ( jak pijawka) przyssany do tętnicy, który rodzaj wydaje Wam się mniej fantastyczny? Czym w ogóle jest wampiryzm, subkulturą?
wampiryzm - mentalny, emocjonalny(astralny), energetyczny, fizyczny.
Który z nich ?
Nie wiem, nie znam się dlatego pytam... Więc jak proponujesz ugryźć ten temat ?
Wiadomo że tzw."wampiry energetyczne''czyli ludzie wysysający energie z innych istnieją .
skąd?
Istnieją a ja przykładem ofiary moge być.
na forach internetowych jest troche wampirów głównie mentalnych i emocjonalnych, rzadziej energetycznych.
Te emocjonalne potwory tworzą emocje w sieci by otrzymać więcej emocji niż wygenerowali, za emocją idzie troche energii, pogarda, złość, nienawiść, smutek, wstyd, cokolwiek co negatywne ich cieszy.
Wampiry mentalne potrzebują troche więcej inteligencji by zabrać innym wiare nadzieje, i tym podobne.
To typowe polskie cechy o których mówisz Ja
Wiec Polska słynie z wampiryzmu we wszelakiej formie.
dokładnie tak, polacy to w sporej części różnej maści wampiry a wampiryzm żywi sie brakiem życzliwości
Brak lub niedobór życzliwości jest wirusem narodu polskiego. jego extremalną formą jest zawiść, wysyłanie klątw i nienawiść. Czasem wystarczy złe spojrzenie by komuś innemu gorzej sie wiodło.
Może to wynikać z nieszczęśliwości, biedy, zawsze są to jakieś braki ale to już sprawa indywidualna.
Ostatnio edytowany przez Ja?! (2013-01-04 03:36:02)
Najmniej wystrzegałbym się tych co chcą mojej krwi, bo to już ich strata gdy jej dostaną.
Energetyczne wampiry chcą uzależnić kogoś od siebie i żerować na "ludzkich" odruchach ofiary, jak brak odmowy pomocy. To jest dopiero wampiryzm nie przyjemny, gdy się jakiś uczepi a odmówić mu nie ma jak.
wystarczy słowo - nie
Każdy wie, że jedni potrafią go używać a inni nie. "Wampiry" które znają lepiej niż powierzchownie swoje ewentualne ofiary, wiedzą na jak dużo można sobie pozwolić.
nie dać wampirowi pociumkać to proste ale co zrobić by usłyszał "pa kotku", "spadaj kotku", "zejdź ze mnie kotku" .... jak on lubi łazić tam gdzie go nie proszą
wyzwala wampira w ofierze
wampirami emocjonalnymi są osoby, które szukają wsparcia w nienawiści - najlepiej w 'dobrej wierze' - wszystko jedno na jakim tle politycznym, religijnym, sąsiedzkim, rozwodowym .... zawsze spylać
Wampirami dla mnie już sa tacy ludzie, którzy lubią męczyć i wkurzac ludzi...
eter napisał(a):
Wampirami dla mnie już sa tacy ludzie, którzy lubią męczyć i wkurzac ludzi...
i lubią wchodzić na siłe innym w odbyt
Bylem obiektem pasożytów teraz sam się stałem pasożytem.
Eter mam pytanie. Jestes Mormonem
Używacie terminów "wampir", "wampiryzm" zaś nazwa własna to Wompierze. Wompierze wywodzą się z podań ludowych czyli tego co ocalalo z mitów i legend Słowiańskich. To tak jako ciekawostkę podam.
Crows za indiana robisz tyż piknie! haaaa
Twardostoj napisał(a):
Używacie terminów "wampir", "wampiryzm" zaś nazwa własna to Wompierze. Wompierze wywodzą się z podań ludowych czyli tego co ocalalo z mitów i legend Słowiańskich. To tak jako ciekawostkę podam.
Jak ktoś żeruje na czyichś uczuciach, to do doła i kamieniem go przycisnąć. Ewentualnie można go związać i pochować twarzą w dół..
By martwiec nie wstał.
Wedle legend Wąmpierzowi należało wbić osinowy kołek prosto w serce.