MĘDRZEC POTRAFI UCZYĆ SIĘ NAWET OD GŁUPCA. GŁUPIEC NIE UCZY SIĘ NIGDY
"Zapalcie swoje świece dobra i mądrości i zarażajcie innych tym, co jest najważniejsze."
Krzysztof K.
Jeden wilk i stado baranów... samo zycie
Wiesz Viki ... wilk chyba tylko z samego avka i zamiłowania.
Gdybym miał się dobitnie wysłowić, to przybija mnie od lat pewien trend, który podsumowałbym czterema słowami: żreć, srać, spać i kopulować. Nie ja zresztą wymyśliłem to "motto". Nie podejrzewam w nowoczesnym społeczeństwie większych grup ludzi o wyższe przesłanki, aspiracje, takie jakieś cholera szczere, płynące z wewnętrznej potrzeby, bezinteresowne.
Wiem, że człowiek czasem chciałby czegoś więcej niż materializm, staje na palcach, żałośnie podskakuje, potem obija dupskiem twardy beton. Z różnych powodów, później jest rezygnacja i zwrócenie w kierunku własnych potrzeb, zamykanie i trzymanie pod kluczem dążeń i idei, gorycz porażki, przegrana. Każdy ten zapewne zrozumie, kto sam doświadczył walenia głową w mur o beton i to niejednokrotnie. To nie ma sensu, najmniejszego.
Abesnai strasznie trudno ustalić z kim się podzielimy cukierkiem
a jeszcze trudniej gdy on zaczyna być znacząco duży
trudności mnożą się w postępie geometrycznym - na szczęście jeszcze szybciej mnożymy usprawiedliwienia
po pierwsze znikamy - wszystko co jest poza NASZĄ grupą
(rozbawia mnie zakładanie domofonów, zamykanie klatek "przed" i ogradzanie; by MY napuchło w nas lokalnie ... prawda, że wybrałam delikatny temat - i tak będzie wrrrr ale mogłam gorzej pojechać )
przecież nie można być dumnym z nie swojego?
cukierek staje się problemem gdy już jest nasz
Ja jestem z siebie dumna dzisiaj i wogóle
A tu już tylko wstyd...
Krystian Broll
Był budowniczym gliwickiej fabryki Opla,gdy trafił na 8 lat do szpitala psychiatrycznego w Rybniku za groźby karalne.Musiał przyjmować silne leki psychotropowe. Teraz walczy o 14 mln zł zadośćuczynienia za krzywdę.
Stanisław Belski
58-latek spod Krakowa po kradzieży kawy spędził na oddziale zamkniętym 8 lat. Sąd orzekł, że cierpi na schizofrenię paranoidalną i istnieje prawdopodobieństwo, że popełni podobny czyn.
Jan Kossakowski
z podlubelskiej wsi w domu zaprószył ogień. Nic się nie stało, spłonęła paczka gazet. Wcześniej leczył się w związku z chorobą alkoholową, więc został uznany za niepoczytalnego. W psychiatryku spędził 19 lat.
to smutne , na pewno jakiś idiota podejmował decyzje wobec tych ludzi
Kurde tak sobie teraz patrzę ten temat Jak się jest powściągliwym, to się zaraz jakiś patriota przyczepi że za mało płomiennie, a jak zbyt płomiennym, to się zaraz jakiś rozsądkowiec przyczepi, że zbyt fanatycznie
Idiotyzm... Nie jestem dumny z bycia Polakiem i absolutnie się tego nie wstydzę. Nie mogę być dumny i wstydzić się czegoś, na co nie mam wpływu
Wstydzę się z obłudy większości Polaków. Tak dużo ludzi deklaruje wiarę chrześcijańską, a wcale nie stosują się do jej głównych przykazań i założeń. Oczywiście wszędzie widzą zagrożenie dla chrześcijaństwa, a to oni swoim postępowaniem wyrządzają największe szkody tej wierze.